ورزش درمانی چیست؟

ورزش درمانی به تمرین‌های اختصاصی و برنامه‌ریزی شده‌ای گفته می‌شود که برای اصلاح مشکلات خاص انجام می‌گیرد و هدف از آن بازگرداندن یک بیمار آسیب‌دیده به حالت کاملاً عملکردی و بدون درد و نیز قادر ساختن فرد جهت ترمیم نواحی مصدوم در خانه می‌باشد. این تمرینات بخش مهمی از هر روش فیزیوتراپی بوده که مختص به بیشتر ناتوانی‌های جسمی هستند. با ورزش 111 برای ادامه مطلب با ما همراه باشید.

ورزش درمانی

هدف ورزش‌ درمانی چیست؟

اولین هدف ورزش درمانی کمک به بدن جهت کاهش درد و التهاب است. بعد از دستیابی به این هدف، برنامه‌ی ورزشی بر بدست آوردن مجدد دامنه‌ی حرکتی، بازیابی و حفظ نیرو، استقامت، انعطاف‌پذیری، پایداری و تعادل و بهبود جریان خون، توازن و آرامش تمرکز دارد.

  • دستیابی به سطح بهینه‌ی حرکت بدون علائم در طی فعالیت‌های فیزیکی ساده و پیچیده
  • بهبود و بازیابی عملکرد جسمی
  • پیشگیری از عدم قابلیت حرکت
  • بهبود توانایی‌های عملکردی بیمار
  • پیشگیری و کاهش اختلال و ناتوانی
  • بهبود وضعیت سلامتی کلی، تناسب اندام و احساس شادابی

مراحل یک دوره تمرین درمانی

زمانی که دچار مصدومیت هستید، انجام تمرین‌هایی که بطور مشخص عضلات اطراف مفاصل آسیب‌دیده و مجاور آن را تقویت می‌کند، ضروری است. خوشبختانه این تمرین‌ها نسبتاً آسان بوده و بعد از اینکه توسط متخصص آموزش داده شدند می‌توانید آنها را با خیال راحت در خانه انجام دهید.

جهت تشخیص اینکه چه مواردی باید در برنامه‌ی تمرینی شما گنجانده شود، فیزیوتراپ موارد زیر را انجام می‌دهد:

  • انجام یک ارزیابی کامل از توانایی‌های فیزیکی شخص از طریق بررسی تاریخچه‌ی پزشکی و معاینه فیزیکی
  • سپس فیزیوتراپ از دانش خود استفاده می‌کند تا یک برنامه‌ی مراقبتی درمانی را تنظیم نماید که شامل یک برنامه‌ی ورزشی پیش‌رونده‌ی آرام متناسب با نیازهای هر شخص، می‌باشد.
  • فیزیوتراپ میزان پیشرفت را کنترل می‌کند، در انجام برخی از حرکات فیزیکی کمک می‌نماید و بطور مداوم با بهبود بیمار برنامه را تغییر می‌دهد.

ورزش درمانی و مشکلات مربوط به کمر

یک برنامه‌ منظم از ورزش‌های کمر می‌تواند از درد در ناحیه پایین کمر پیشگیری کرده و یا شدت و مدت عود ناگهانی درد و مشکلات مربوط به دیسک را کاهش دهد.

تمرین‌های کنترل شده، تدریجی و پیشرونده می‌تواند به مفاصل جهت حفظ قدرت و انعطاف‌پذیری آنها کمک کند.

این تمرین‌ها همچنین سبب افزایش انتقال مواد مغذی شده که در نتیجه‌ی آن دیسک‌ها، عضلات، رباط‌ها و مفاصل سالم‌تر باقی می‌مانند.

ورزش درمانی و آرتروز

سفتی، درد و تورم مرتبط با آرتروز در کمر، گردن و زانو می‌تواند به شدت دامنه‌ی حرکت مفاصل را کاهش دهد.

ورزش به عنوان بخشی از برنامه‌ی جامع درمانی آرتروز می‌تواند موجب بهبود حرکت مفصل، قدرت عضله، و وضعیت کلی فیزیکی بدن شود.

ورزش درمانی و مشکلات مفصلی

ورزش و تمرین درمانی غالباً پیش از درمان‌های دیگر برای اختلالات مختلف مفصلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. انجام تمرین‌های دامنه‌ی حرکتی بر روی مفاصل مختلف اغلب می‌تواند موجب بازیابی حرکت طبیعی و کاهش التهاب شوند.

تمرین درمانی می‌تواند موجب تسکین فشار بر روی مفاصل آسیب‌دیده‌ی شما شود. همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا انعطاف‌پذیری مفصل خود را حفظ کنید که این امر با افزایش سن نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.

مشکلات مفصلی مربوط به مچ دست، زانو و شانه به راحتی با انجام برخی حرکات آسان در خانه قابل برطرف شدن می‌باشند.

ورزش درمانی و شکستگی استخوان

بعد از شکستگی، ممکن است جهت اطمینان از اینکه در سریع‌ترین زمان ممکن به عملکرد بهینه بازگردید، تمرین درمانی توصیه شود.

برای مثال اگر ساق یا مچ پا شکسته باشد، ممکن است پزشک محدودیت‌های خاص تحمل وزن را برای شما تجویز نماید.

ورزش درمانی و بیماری‌های سیستم عصبی

شواهد روزافزونی وجود دارد که تمرین‌های ایروبیک و مبتنی بر یادگیری می‌توانند در حفاظت از سیستم عصبی کمک کنند و به نظر می‌رسد که اثرات عمیقی بر سیستم‌های مولکولی ویژه‌ی دخیل در تنظیم عصبی در افراد سالمند و افرادی که بیماری‌های عصبی از جمله پارکینسون و سکته مغزی دارند، داشته باشد.

برنامه‌های توان‌بخشی شامل کار کردن با یک تیم جهت هدایت شما می‌باشد. این تیم معمولاً شامل فیزیوتراپ‌ها و متخصصان کاردرمانی است. تیم درمانی احتمالاً ترکیبی از تمرین‌های مختلف و سایر تکنیک‌ها را برای کمک به بازیابی عضلات شما توصیه می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا