استرس و اضطراب چگونه منجر به چاقی شما می شوند ؟

اضافه وزن و در نتیجه چاقی ساده‌تر از چیزی که فکرش را کنید اتفاق می‌افتد! برخی از عوامل اضافه وزن مانند پرخوری، کم‌تحرکی و… مواردی هستند که به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را کنترل کنید. با ورزش111 برای ادامه مطلب با ما همراه باشید.

استرس و اضطراب چگونه منجر به چاقی شما می شوند ؟

اما برخی دیگر از دلایل اضافه وزن مانند استرس، افسردگی، ژنتیک و… از آنجایی که به سادگی قابل تشخیص نیستند، کنترل کردن آن‌ها نیز بدون دریافت کمک از افراد متخصص چندان امکان‌پذیر نیست. بنابراین ممکن است مدت‌ها طول بکشد تا شما دلیل اصلی چاقی خود را شناسایی کنید. استرس از مهم‌ترین علائم غیر قابل‌مشاهده و یکی از دلایل اصلی اضافه وزن است. اما نکته قابل‌توجه این است که اضطراب چگونه می‌تواند منجر به چاقی افراد شود؟ به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با تأثیرات استرس بر افزایش وزن آشنا کنیم.

دلایل چاقی ناشی از استرس

همان‌طور که گفته شد استرس یکی از دلایل مخفی اضافه وزن است که شاید تا مدتی متوجه آن نشوید. اما اگر جزو افراد به اصطلاح استرسی هستید که نمی‌دانید دلیل افزایش وزنتان چیست، بهتر است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. زیرا به‌احتمال بسیار زیاد یکی از دلایل اصلی اضافه وزن شما اضطراب است. اما اضطراب چگونه می‌تواند موجب افزایش وزن شود؟ از مهم‌ترین دلایل اضافه وزن ناشی از اضطراب و استرس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

● هورمون کورتیزول: یکی از ابتدایی‌ترین دلایل اضافه وزن ناشی از اضطراب، هورمون استرس یا همان کورتیزول است. زمانی که مضطرب می‌شوید، این هورمون در بدن شروع به ترشح می‌کند و در نهایت منجر به ذخیره چربی در قسمت‌های مختلف بدن به‌خصوص شکم و پهلوها می‌شود که در نهایت باعث اضافه وزن شما خواهد شد.

● عدم تحرک کافی: اضطراب منجر به کاهش انرژی بدن و در نهایت احساس خستگی بیشتر فرد می‌شود. به همین دلیل فرد به‌صورت ناخودآگاه انرژی‌اش تحلیل رفته و فعالیت‌های فیزیکی خود را کاهش می‌دهد. این کار موجب می‌شود تا کالری‌ها به‌طور طبیعی سوزانده نشوند و به‌مرور زمان به چربی اضافی درون بدن تبدیل شوند.

● تحریک دستگاه گوارش: اضطراب می‌تواند روند فعالیت دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به کند یا سریع‌تر شدن روند عملکرد آن شود. به همین دلیل در طولانی‌مدت موجب افزایش وزن فرد می‌شود.

● مصرف دارو: در بسیاری از مواقع فرد مضطرب برای کنترل اضطراب خود به پزشک مراجعه می‌کند. پزشک نیز برای کنترل اضطراب داروهایی تجویز می‌کند که از جمله عوارض جانبی برخی از این دارو، خواب‌آلودگی، کاهش انرژی و درنهایت افزایش وزن است.

● مصرف بیش‌ازحد غذا: افراد بسیار زیادی وجود دارند که سعی می‌کنند با خوردن غذا بر استرس خود غلبه کنند. این افراد با خوردن غذا سعی می‌کنند اضطراب را از بین ببرند، زیرا غذا خوردن موجب آزادسازی انتقال‌دهنده‌های عصبی می‌شود. این موضوع موجب می‌شود تا فرد بدون توجه به حجم انرژی دریافتی، غذا بخورد و درنهایت دچار اضافه وزن شدید شود.

نحوه درمان اضافه وزن ناشی از استرس

درصورتی‌که به دلیل اضطراب و استرس دچار اضافه وزن شده‌اید، می‌توانید با رعایت برخی نکات درمانی، از این اضافه وزن جلوگیری کرده و به بهبود شرایط جسمی و روانی خود کمک کنید. از مهم‌ترین راهکارهای کنترل اضافه وزن ناشی از اضطراب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

● حفظ تعادل میان انرژی دریافتی و مصرفی: زمانی که شما انرژی دریافتی بدن خود را با میزان مصرفی آن هماهنگ می‌کنید، احتمال افزایش وزن را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهید. هرچقدر انرژی بیشتری دریافت کنید، به تحرک بیشتری برای سوزاندن آن نیاز دارید. زمانی که دچار اضطراب هستید، میزان فعالیت و تحرکات شما کاهش می‌یابد، بنابراین بهتر است میزان غذای دریافتی بدن خود را مدیریت کنید. برای کنترل میزان انرژی دریافتی، می‌توانید از متخصصان موسساتی نظیر لیمومی که در زمینه ارائه رژیم غذایی فعالیت می‌کنند، کمک بگیرید.

● رژیم‌های آنی و بی‌منطق را فراموش کنید: برخی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند وزن آن‌ها در حال افزایش است، بدون هیچ پیش‌زمینه و برنامه‌ای به یک‌باره از خوردن خودداری می‌کنند. این موضوع باعث وارد شدن شوک به بدن می‌شود و نه‌تنها به‌تناسب‌اندام دست پیدا نمی‌کنند؛ بلکه میزان استرس و اضطراب او شدت گرفته و علائم آن‌ها نیز شدیدتر می‌شود. فراموش نکنید برای دریافت رژیم، گزینه‌های رایگان اصلا قابل اطمینان نیستند!

● پیاده‌روی کنید: پیاده‌روی نه‌تنها می‌تواند موجب سوزاندن بیشتر چربی‌های اضافه شود، بلکه تأثیر فوق‌العاده زیادی در کاهش استرس خواهد داشت. پیاده‌روی و افزایش فعالیت بدنی تأثیر بسیار زیادی در کاهش هورمون کورتیزول خواهد داشت، بنابراین با پیاده‌روی علاوه بر حفظ تناسب ‌اندام خود می‌توانید میزان اضطراب‌تان را نیز کنترل کنید.

● در بند ترازو نباشید: دائماً خود را وزن نکنید که آیا به وزن نرمال رسیده‌اید یا خیر! درصورتی‌که وزن شما به میزان قابل قبولی کاهش پیدا نکرده باشد، استرس شما بیشتر خواهد شد؛ بنابراین سعی کنید در فاصله زمانی طولانی‌تری خود را وزن کنید و حتما از نظرات متخصصان تغذیه و موسساتی مثل لیمومی که در زمینه رژیم لاغری، رژیم چاقی و رژیم غذایی فعالیت می‌کنند، استفاده کنید.

یک دیدگاه

  1. استرس مثل قرص چاق کننده اس راحت تپل ات میکنه و هی دوست داری یه چی بخوری استرس ات بره ولی نمیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا